רשלנות רפואית נובעת כתוצאה מטיפול רפואי הניתן לחולה, כאשר אותו טיפול במקום לעזור לחולה גרם לנזק ישיר או עקיף בתחומי רפואה שונים. רשלנות רפואית מבוססת על פקודת הנזיקין וניתן לראות עדויות לסוגייה זו כבר במאות קודמות כאשר ניתן למצוא רמזים על מהי רשלנות רפואית כבר במשפט העברי ובמשפט הרומי. בפועל התביעה הראשונה הוגשה בשנת 1347 באנגליה, ובארה"ב תביעת רשלנות רפואית ראשונה הייתה בשנת 1794. מהמאה ה-18 והמאה -19 החלו להתייחס לעניין טיפולי רפואה אופן רחב יותר ויותר ויותר תביעות בגין רשלנות הוגשו.
אין ספק שמספר תביעות הרשלנות הרפואית בימינו הולך וגדל. משנת 1996 נכנס חוק חדש : "חוק זכויות החולה" למען מימוש כל זכויות החולה. על מנת לתבוע פיצוי על רשלנות רפואית על התובע להוכיח כי חובת הזהירות של הרופא המטפל הופרה וכן כתוצאה מכך נגרם נזק גופני למטופל. כלומר צריך להוכיח שהיה קשר בין הפרת חובת הזהירות לנזק הרפואי.
באילו מקרים נגיש תביעת רשלנות רפואית ? ישנם מקרים רבים של טיפולים רפואיים בהם ניתן להגיש תביעת רשלנות, חלק מהמקרים ברורים יותר ולהם יש חוקים ספציפיים כמו כן הם המוכרים בתודעה הציבורית. ישנם מקרים פחות מוכרים אשר להם אין חוקים המתייחסים אליהם בברור, מקרים אלו יתנהלו לפי פקודת הנזיקין. קיימים מקרים של רשלנות רפואית בלידה או בהריון, רשלנות רפואית שיניים הנובעת מטיפול לקוי של רופא השיניים,ניתוחי לייזר, מתן תרופות לא נכונות או מינון לא נכון וכו'.
אילו פיצויים ניתן לדרוש בתביעת רשלנות רפואית? הקשר ההדוק בין פקודת נזיקין לרשלנות רפואית הוא זה שגורם לדימיון רב בין פיצוי במקרה של רשלנות לזה של נזקי גוף הנדרמים מתאונות דרכים וכדומה. לקריאה מעמיקה יותר אתם מוזמנים לפורטל משפטי ואינדקס עורכי דין Legal info .